Jdi na obsah Jdi na menu
 


2/2 2013

7. 7. 2013

 

 

finale.jpg

 

 

Diagnóza 23.12.2013

Jelikož se Easynce nedaří lépe ani po rehabilitaci na fakultě jak je zvyklá, tak jsem se rozhodla vyzkoušet jednu z dalších možností a to akupunkturu. Ublížit jí to nemůže a pokud by to pomohlo, tak budu jedině ráda. Po konzultaci se spoustou lidiček na Facebooku jsem nás objednala na první setkání v obci Česká u Lelekovic. Pan doktor Šťourač byl velice ochotný a tak jsme dorazili co nejdříve to šlo. Po shlédnutí a vyslechnutí příznaků pan dokor ani chvilku neváhal a konstatoval, že od páteře to určitě není. Takže akupuntura tím pádem padla. O to horší pro nás bylo sdělení, že se může jednat jednak o poruchu ve středním uchu, nebo a to pravděpodobnější prodělanou mozkovou mrtvici. Jelikož se zdravotní stav nezhoršuje, tak konstatoval, že krvácení do mozku se samo zastavilo (naštěstí-jinak by už asi bylo pozdě) a udělá vše pro to, aby se z toho beruška mohla dostat. Dostala hned napoprvé 4 injekce a ve čtvrtek 26 i přes vánoční svátky jedeme ráno opět na další léčbu. Tak nám držte moc pěsrtičky, ať se z toho beruška dostane. Nechci ani myslet na následky, zda už je pozdě......

Beskydy 20.-22.12.2013

Jelikož jsem již včera ukončila pracovní rok, tak jsme po domácí dohodě vyrazili do Trojanovic na krásnou chatičku. Páneček si užil dokonce i lyžovačku a já s holčičkama si užívala váleníčko na kožené sedačce. Jelikož se Easynčin zdravotní stav opět zhoršil, tak holčička opravdu jen odpočívala. Crazynka si za to užívala i lítačky kolem blízkých chat a hlavně honění spousty kočiček co tu žijí. Krásně prožitý víkend na krásné chatě v soukromí....co víc dodat. Snad jen kdyby Easynečce konečně to zdravíčko přálo.

 

 A mám to černé na bílém. Jsem hrdou majitelkou chovatelské stanice "Loving Forever".

 

 

chovatelska-stanice.jpg

 

 

 

Výstavní víkend v Rakousku 7.-8.12.2013

GCh. Ustinella z Ungeltu alias Crazy, třída pracovní


7.12.2013 Wels

rozhodčí: Ing. Fiala Radim CZ
ocenění: V2, res. CACA

8.12.2013 Wels
rozhodčí: Neswadba Gertrude A
ocenění: V2, res. CACA

Prochajda v Otnicích 17.11.2013

Po delší době jsme si udělali výlet a jeli za tetičkou Věruškou a jejíma čtyřnožcama do Otnic na lítačku po polích. My si pěkně pokecaly a naše psiska se krásně vyběhali. Fotečky od tetičky najdete na odkázku zde a moc za ně děkujeme.

crazy2b.jpg

 

Zkouška chovnosti Lanškroun 16.11.2013

GCh. Ustinella z Ungeltu alias Crazy dnes složila ZCH a splnila podmínky pro udělení titulu CHOVNÁ FENA.
Zlatožlutá tmavá, střední konstituce, typického pohlavního výrazu fena.Bílé znaky malé ojedinělé, maska tmavá, oko černohnědé, vybarvená spojivka 3. víčka, chrup plný, střední předkus, lebeční partie správně utvářená, čenichová partie široká hluboká, vyhrnutá nosní houba, stop dobře značený, brada široká, hluboká, dobře značená, pysky správně krojené, krk suchý ušlechtilý, hřbet rovný, pevný, krátký, hrudník správné šírky a hloubky, přední končetiny správné postavení a zaúhlení, zadní končetiny správné postavení a zaúhlení, chody pravidelné prostorné. Váha 30 kg, výška 58 cm, délka 59 cm, hloubka hrudníku 32 cm, obvod hrudníku 78 cm. Povaha 6.

Mezinárodní výstavy psů Slovinsko

Ustinella z Ungeltu alias Crazy

9.11.2013 Šempeter pri Gorici
rozhodčí: Mirja Lapanjal SLO
ocenění: V1, CAC, CACIB, BOS

10.11.2013 Vrtojba
rozhodčí: Igor Selimovič HR
ocenění: V1, CAC, CACIB

Započatý Šampion krásy Slovinska. A v mezičase jsme si v sobotu zajeli do nedaleké Itálie kuknout s holčičkama jak jim bude chutnat slaná voda. Fotečky najdete na odkázku zde až je nahrajeme.

1398929_695638550446453_809186305_o.jpg

 

Státní svátek 28.10.2013

Na pondělní sváteční den se k nám na prochajdu opět nikdo nepřidal. Krom chviličky, co u nás byla na zahradě sousedovic Vanilka jsme si váleli kosti v obýváku a tak jsem zavelela a jelo se. Jelikož neteřinky jely s babičkou a dědečkem nakupovat, tak dneska bez nich. Odpoledne jsme si zpříjemnili na nedaleké Mohyle míru, kde se feňule opět krásně vyběhaly. Byly opravdu úžasné. Krásně vybíraly zatáčky mezi ostatníma návštěvníkama a nikoho si nevšímaly. Pár foteček najdete na odkázku zde.

 

img_0415.jpg

 

Nedělení odpoledne 27.10.2013

Jelikož nám nečekaně odpadl náš plán na dnešní den, tak jsme si udělali plán náhradní. Naložila jsem do auta krom holčiček placatých i neteřinky a babičku a za krásného slunného odpoledne jsme vyrazili směr Slavkov u Brna. Lítáníčko v krásném podzimním listí a se spoustou zajímavostí nám zabralo nakonec 1,5 hod. Fotečky našich modelek najdete na odkázku tady.

 

img_0291.jpg

 

Crazynka=náš šampión

Konečně to máme černé na bílém.

 

chcz.jpg

 

Crazynky pracovní certifikát 22.10.2013

Na základě nedělní splněné Crazynčiné zkoušky nám byl dnes vydán mezinárodní certifikát o složené zkoušce ZM.

 

pracovni-certifikat-001.jpg

 

Zkouška - Národní zkušební řád pro sportovní výcvik psů 20.10.2013

Dnešní datum je opravdu pěkné. Přímo stvořené na maturitní zkoušku pro Crazynku. Náš intenzivní téměř každodenní výcvik přinesl první ovoce. Crazynka aneb Ustinella z Ungeltu dnes úspěšně složila zkoušku mistrů „ZM“. Tímto splnila poslední podmínku pro udělení titulu Český šampion a otevřela se jí brána ve výstavním kruhu do třídy pracovní.

Epulis Easynka 3.10.2013

Dnes jsem měla méně příjemnou dovolenou. Na ráno jsem byla objednaná na fakultu do Brna s Easynkou. Tentokráte však ne na naši každotýdenní (kterou neustále podstupujeme) magnetickou terapii a rehabilitaci, ale bohužel na operaci. Opět se nám v mordičce udělal epulis a bylo již nutné jej odstranit. Easynka vše statečně zvládla a pan doktor Fichtl byl opravdu šikovnej a udělal nám mordičku a zoubky jako u mladice.

 

ee.jpg

 

Výstavní víkend 27.-29.9.2013

V pátek dopoledne jsme vyrazili celá placatá rodinka na dalekou cestu na sobotní a nedělní výstavy do Rumunska do městečka Arad...........................zbytek až se vzpamatujeme. Fotečky od tetičky Terezky najdete na odkázku zde.

GCh. Ustinella z Ungeltu alias Crazy

třída šampionů

 

sobota 28.9.2013

rozhodčí: Iliev Marius RO

ocenění: V1, CAC, CACIB.

Crazynka tímto splnila podmínky a byl jí udělen titul Šampion krásy Rumunska.

 

1102621_672480626095579_702254021_o.jpg

 

 

neděle 29.9.2013

rozhodčí: John Walsh IRL

ocenění: V1, CAC.

Crazynka tímto započala Grandšampiona Rumunska.

 

ch.jpg

 

Mezinárodní výstava psů Bačka Topola SRB 22.9.2013

Dnes hned brzo po půlnoci jsme vyrazili na dlouhou cestu a na Crazynčinu první výstavu do Srbska. Vystavovala se ve třídě šampionů, kde získala od maďarského pana rozhodčího Jenei Attila krásné ocenění a to V1, CAC, CACIB, BOB. S neuvěřitelným štěstím jste splnili podmínky pro udělení titulu Champion Srbije a s úsměvem na rtu jsme vyrazili na dlouhou cestu domů, kde na nás čekala ve společnosti babičky a dědečka naše milovaná Easynka.

Fotečky od tetičky Terezky najdete na odkázku tady.

 

dsc_3090.jpg

 

Křenovická voříškiáda 15.9.2013

Letos poprvé jsme vyrazila na voříškiádu po boku jen s Crazynkou aneb GCh. Ustinellou z Ungeltu. Vzhledem ke zdravotnímu stavu jsem Easynku nechtěla trápit a nechala jsem ji odpočívat po včerejším sraze doma pěkně v teploučku a v klídečku.

S Crazynkou jsem nastoupila jako vždy do kategorie s PP. V Křenovicích stejně jako loni tahle kategorie nebyla rozděla dle pohlaví a tak nás jako vždy porazil jen náš kamarád VOK Tyler od Terezky Křížové. Tím jsem řekla, že jsme se umístili na krásném 2.místě.

Pár foteček od tetičky najdete na odkázku zde.

 

1275679_666256020051373_1141618703_o.jpg

IV. Boxer sraz 14.9.2013

 

Jako každý rok jsme v sobotu ráno vyrazili na již 4 konaný boxer sraz do Horního Jelení. Užila jsem si s holčičkama spoustu líbáníčka s jak dvou, tak čtyř nohýma kamarádama, zasoutěžili si v sozěžích ve kterých jsme se jako vždy neumístili (měla bych se zamyslet kde bude asi chyba) a až v podvečer jsme vyrazili s pánečkem, který byl téměř celý den v lese na houbách ku domovu. Děkujeme všem za super společnost a už se těšíme na další ročník.

Fotečky tak nějak mix všeho co se dělo kolem najdete na odkázku zde.

Moravskoslezská národní výstava psů 8.9.2013

Po včerejším odpočinku a relaxu jsem dnes ráno vyrazila s Crazynkou na národní výstavu do Brna. Opět jsme se vystavovaly ve třídě šampionů a odnesly si pěkný posudek a ocenění V1, CAC.

Dalešická přehrada 7.9.2013

dal.jpgNa sobotu nás vytáhl páneček na odpočinek na Dalečickou přehradu. Easynka odpočívala na dečce a slunila se, Crazynka lítala na louce a nosila balonek a páneček s klukama lyžoval na vodě. Jelikož byly holčičky moc hodné, tak nás páneček též povozil na lodi a holčičky byly šikovné a odvážné. I za jízdy chodily, skákaly na sedadla a pozorovaly vlny za motorem. Já byla asi nervozní víc jak ony. Užily jsme si pěkný den plný sluníčka a pohody bez výstavního šílenství a nervozity.                                                                                                                                      

Easynky léčba....5.9.2013

1185873_661879513822357_1807036869_n.jpgJelikož se Easynčin zdravotní stav ohledně jejich nemocných kyčlí a páteře rapidně zhoršil, byli jsme opět nuceni vyrazit nečekaně na fakultu do Brna. Paní doktorka jí provedla za asistence pánečka (neb já jsem byla v práci) důkladné vyšetření a dle předchozích RTG snímků bylo konstatováno, že se bohužel jedná o silnou artrozu kyčelních kloubů, což v podstatě víme již dlouho. Abychom jí pomohli od bolesti a nemuseli hned nasazovat utěšující přípravky, rozhodli jsme se pro moderní metotu a vyzkoušeli magnetickou terapii. Nevím co k tomu říci, ale....ve čtvrtek měla bolesti, že ráno nedokázala ani vstát, po terapii a mém příjezdu domů odpoledne odpočívala a po příjezdu Crazynky z obran nás vítala, pobíhala a poskakovala kolem auta. Nevím, zda je to tím magnetem či ne, ale každopádně oproti rannímu stavu obrat o 150%. Zítra jedeme "magnetovat" opět, tentokráte se mnou a uvidíme jak to bude pokračovat. Tak nám držte pěstičky prosím.

 

1273898_661487917194850_2008454468_o.jpg

 

R.I.P. Aaronku...

Dnes nás navždy opustil náš milující placatej běloušek Aaronek. Navždy zůstaneš v našich srdcích a vzpomínkách... Bylo nám po tvém boku krásně: 1, 2.

 

1235190_660134630663512_762230486_n.jpg

 

Brněnská krajská výstava psů 1.9.2013

Na neděli jsem Crazynku přihlásila pouze na krajskou výstavu do nedalekého Brna. Jeli jsme s pocitem, že si užijeme pěkný den ve společnosti spousty kamarádů. Tak se i stalo. Sice nám počasí zpočátku nepřálo a pršelo, avšak v závěrečných soutěžích nám už pěkně svítilo sluníčko, až jsem se u toho pěkně zapotila. A jak jsme dopadly? Pro nás nečekaně úžasně dobře:
GCh. Ustinella z Ungeltu alias Crazy
třída šampionů, zlatý boxer, fena
rozhodčí Ing. Leoš Jančík: Výborná 1, Vítěz třídy, Krajský vítěz
rozhodčí Karel Hořák: Nejlepší fena třídy FCI II. (BIG1)
rozhodčí Mgr. Božena Ovesná: Nejlepší fena výstavy (pro nás totálně nečekané v takové velké konkurenci všech různých plemen)
 

nej.jpg

 Pár foteček od tetičky najdete na odkázku tady.

Výroční speciální výstava boxerů 31.8.2013

Na dnešní den jsem přihlásila Crazynku na největší boxéří výstavu v CZ, která se tentokráte konala v Hradci nad Moravcí. Vzhledem k předpokládané velké konkurenci jsme jeli již s vědomím, že se jedeme pouze zůčastnit a budeme rádi za umístění na pomyslné bedně do 4.místečka. Škoda že jsme tak nenáročné. Neb to co jsem si přála se i vyplnilo. Příště si budu přát lepší umístění. Ale i tak je to pro nás krásné ocenění na výroční speciální výstavě boxerů získat ve třídě šampionů 4.místo se známkou Výborná. Pár foteček od tetičky najdete na odkázku zde.

Jako spolujezdce jsme měli i naši sestřičku Meddynku a ta se ve velké konkurenci ve třídě otevřené umístila též na 4.místě.

 

1174323_3471116632465_1291301321_n.jpg

 

 

chand-ch-sk.jpg

 

DUODANUBE mezinárodní výstava psů Bratislava 17.-18.8.2013

NEDĚLE 18.8.2013

GCh Ustinella z Ungeltu alias Crazy
třída šampionů
rozhodčí Rade Dakič SRB
ocenění: V1, CAC, CACIB, BOB a v závěrečných soutěžích postup do užšího výběru (bohužel na bednu to nestačilo)

Pár foteček z úspěšného tažení najdete na odkázku tady.

br.jpg

 

SOBOTA 17.8.2013

Ch Ustinella z Ungeltu alias Crazy
třída šampionů
rozhodčí Pettkó Csaba H
ocenění: V1, CAC, Res.CACIB

Tímto splněny podmínky pro udělení titulu Slovenský grand šampión. 

999591_651976198146022_127679485_n.jpg

Mezinárodní výstava psů Zakopane PL 3.8.2013

Na tenhle víkend jsem Crazynku přihlásila na mezinárodní výstavu do Polska, neb k přiznání Polského šampiona potřebujeme vyhrát ne jen na národních, jak prozatím všechny máme, ale i na mezinárodní výstavě. S vědomím, že se určitě nezadaří napoprvé a budeme to muset vyzkoušet vícekrát jsme se přihlásili a naplánovali si cestu již v pátek s přespáním na Slovensku a s ranním již mnohem kratším přejezdem. O to víc pak jsem byla překvapena, když si Crazynka i přes opět velké dusno vyběhala krásné ocenění Výborná 1, CWC a pro nás zatím největší úspěch CACIB. Naprosto nadšená z překrásného výsledku jsme se poté vydali na 5-ti hodinovou cestu domů a teď má Crazynka slíbenej odpočinkovej a oslavovej víkend narozeninek bez výstav. Další výstava ji čeká až za 14 dní a to mezinárodka v Bratislavě.

Pár foteček od tetičky Dášenky najdete na odkázku tady.

Ustinella z Ungeltu alias Crazy
třída šampionů
rozhodčí Jaroslav Matyáš SK
ocenění: V1, CWC, CACIB

254646_137216243155051_1126581188_n.jpg

Krajská výstava psů Brno Žebětín 28.7.2013

I přes obrovská vedra jsem s Crazynkou vyrazila na nedalekou krajskou výstavu do Brna Žebětína. Vyrazily jsme celkem brzy a našly si pěkné místečko ve stínu stromů, aby se ten horký den dal nějak "přežít". A jelikož jsem chytrá holka, tak jsem vybrala tak, že jsme byly nakonec ve stínu až do úplných závěreček. Crazynku jsem průběžně ochlazovala dostatkem vody z domu a holčička byla kupodivu v pohodě. A taky díky tomu se jí zadařilo získat pěkné ocenění a to:

Ustinella z Ungeltu alias Crazy
třída vítězů
rozhodčí Miroslav Václavík
ocenění: Výborná 1, Vítěz třídy, Krajský vítěz

dsc_9467.jpg

Pár foteček od tetičky Terezky najdete na odkázku tady.

Prochajda s Ungelťačkama 25.+26.7.2013

Dva dny po sobě jsme vyrazily na prochajdu s rodinkou placatou. První den k rybníku do Těšan a druhý den k rybníku do Otnic. Neb v takových vedrech nic jiného jak osvěžení u vody opravdu nelze. Moc rády jsme viděli jak naši sestřičku Meddynku, tak naši babičku Giordinku, holky z Ungeltu. Fotečky z Těšan zde a z Otnic zde. V pátek jsme se po cestě od rybníka stavili ještě na pokec k tetičce Věrušce a i přes únavu si pohráli s Davídkem, Fredíčkem a Charlottečkou. Pár foteček zde.

1098203_3397388909318_303777142_n.jpg

Výcvikový týden Luková 13.-21.7.2013

Poprvé jsme vyrazili na výcvikový týden do Lukové u Svitav. Vyrazili jsme celá rodinka. Crazynka na cvičeníčko a Easynka na relax a váleníčko v postýlce ve chvilkách odpočinku, když se zrovna necvičilo. Fotečky z váleníčka, cvičeníčka a venčeníčka najdete na odkázku zde.

img_9730.jpg

Meddynka na návštěvě 9.7.2013

V úterý večer nás dojela navštívit naše háravá sestřička s tetičkou Deniskou Urgencia z Ungeltu alias Meddy. Vzhledem k jejímu hárání si holky užily lítačku pouze u nás na zahradě a my si pokecaly. Zítra vyrážíme společně na obrany do nedalekých Křenovic.

1001195_631546606855648_2112504963_n.jpg

DUO CACIB Mezinárodní výstava psů Veľká Ida SK

Prodloužený víkend jsme si užili ve společnosti tetičky Terezky na výstavách v sousedním Slovensku. Cesta byla nekonečná, neb jsme jeli téměř ke Košicím, tak jsme vyrazili již v pátek po obídku, aby si pesani ještě večer stihli zablbnout a odpočinout si na sobotní výstavu. Výstavy se konali oba dny v krásném přírodním parku ve Velké Idě, kam jsme každé ráno dorazili z našeho nedalekého ubytování uprostřed lesa a vod na moc pěkném ranči, kde si pesani užívali lítaček a holčičky i ve společnosti boxíka Anguse a jeho paničky tetičky Dáše. Fotečky z ubytka, z lítaček i z výstav najdete od tetiček na odkázku tady. Crazynčiny úspěchy viz níže:

Ustinella z Ungeltu alias Crazy
třída šampionů

sobota 6.7.2013
rozhodčí Miroslav Fišman SK
ocenění: V1, CAC
neděle 7.7.2013
rozhodčí Ľubomír Perniš SK
ocenění: V1, CAC

dsc_8278.jpg

...pokračování z rubriky 1/2 2013...