Jdi na obsah Jdi na menu
 


1/2 2012

10. 1. 2012

Stěhujeme se do nové sekce druhé poloviny letošní roku.

Vážanský rybník 30.6.2012

Horkou sobotu jsme si zpestřily s paničkou manší koupačkou u rybníka v nedalekých Vážanech. Seznámily jsme se tam i s čtyrnohým kamarádem a užily si tam koupací hodinku. Fotečky na odkázku tady.

2.jpg

Venčení s Vanilkou 29.6.2012

Páteční podvečer jsme vyrazily společně se sousedkama na prochajdu kolem našeho nedalekého potůčku. Užily jsme si krásnou lítačku s Vanilkou a pak poseděly s paničkama na pivku až do půlnoci na zhardáce u vinárny. Jo pěkná sestava, pořád se blblo a ke konci jsme ne jen my odpadly totálně ko vysílením. Fotečky na odkaze zde.

1.jpg

u lomu se Simonem 26.6.2012

Fotečky ze společného venčeníčka z lomu z Líšně najdete na odkázku zde. Užili jsme si se Simonem krásnou lítačku a brouzdáníčko. Děkujeme za společnost.

img_6893.jpg

INTERCANIS Brno 24.6.2012

Jak zabojovaly panička s Crazynkou na výstavě v Brně se dozvíte na odkázku zde.

Dalešice 23.6.2012

Slunné a teplé soboty jsme si užívaly ve společnosti naší čtyřnohé kamarádky Aginky v Dalešicích u předhrady. Já, jako již rozumná dáma jsem si trošku zaplavala, trošku zaběhala a pak jsem již jen dohlížela na ty 2 mlaý telátka, který byly neúnavný až téměř do večera. Pár foteček a krátkých videí najdete na odkázku tady.

dalesice.jpg

po cvičáku u lomu 21.6.2012

Po čtvrteční hodině na cvičáku u tetičky Soni jsme měly s paničkou domluvenou seznamovačku se strejdem Radkem a jeho RR klukem Simonem. Užili jsme si společně pěknou lítačku a koupačku v nedalekém lomu a panička se strejdem se domluvili, že se sejdeme někdy v brzké době opět a tentokrát i s Maceškou Easynkou, aby jí to nebylo líto, neb ona to tam má moc ráda a dlouho tam nebyla. Takže kluci budeme se těšit na brzkou viděnou. Fotečky a krátké video na odkázku zde.

lom.jpg

Crazynčino víkendové Slovensko 8.-10.6.2012

Jak dopadlo Crazynčino víkendové tažení s paničkou po výstavách na Slovensku se dočtete na odkázku zde. Pár foteček z mezičasu najdete na odkaze zde....panička si nebrala ani foťák sebou, ale nějaké fotečky budou od tetičky Terezky.

Happy birthday Crazy 3.6.2012

Beruško moje mladá placatá. Změnila jsi náš život totálně naruby. Ze zlatíčka Easynky jsi udělala hlídacího psa, kterej když přijde na věc, tak postaví vlastní tělo za to, aby tě mohla bránit. Z našeho domu jsi udělala obydlí bláznivého šílence. Naučila jsi paničku, jaký je život s boxerem. Poznala jsem co je to uslintaná podlaha, pes snažící se přesvědčit paničku, že sedačka je ideální místo na odpočinek, slinty a bláto na zdi již nejsou překvapením....někdy i na kuchyňské lice. Děláš prostě vše, co od Easynky neznáme a spostu lidí mi to přálo. Prý konečně vím, co je to mít PSA. Ale ty nejsi jen pes. Jsi naše zlatíčko. Naše beruška zlobivá. Můj tajtrdlík, který paničku nikdy nenechá se nudit. Pořád vymýšlíš nějaké hlouposti a nechápu kam na ty nápady chodíš. Od té doby co tě mám jsem zestárla a zešedivěla asi o 100let. Ty naštěstí zatím jen o rok. O jeden krásný rok našeho společného života. Máme tě moc rádi a již si nedokážeme představit život bez tebe. Neb to by pro Easynku i pro paničku byla nuda. Takže spoustu zdravíčka do dalších společných let života......ňuf, ňuf, ňuf

...tvoje milující panička a Maceška Easynka...

Boxér párty letos poprvé 2.6.2012

Na dnešní den byla naplánovaná letošní první moravská boxér párty. Tentokráte se sjelo zatím nevíce našich kamarádů. Užili jsme si všichni prýma den s lítačkou na naší zahradě. Krom pár hudrování vše dopadlo vpořádku a tak se již těšíme na další setkání. Děkujeme všem za super společnost. Fotečky od paničky najdete na odkázku tady, od tetičky Šárky tady, od tetičky Leničky zde.

p6028193.jpg

Foto tetička Šárka Furchová

Rodinka Ungelťáků na prochajdě 27.5.2012

Na dnešní den domluvila tetička Deniska setkání rodinky v Soběšicích v lese. Bohužel strejda Ungelťák nemohl nakonec dorazit, tak jsme si užily prochajdu jen samo ženský. Sestava byla následující. Naše Ustinella z Ungeltu alias Crazy, její sestřička Urgencia z Ungeltu alias Meddy, jejich pravá babička Isabella z Ungeltu alias Giordi a já Maceška Easynka. Všichni jsme si užily super dopolední lítačku a už teď se těšíme na další setkání a případně na seznamovačku s Giordinčiným bráškou, naším "strejdem Ungelťákem". Fotí z lesa najdete na odkázku tady.

img_6362.jpg

Vzácná návštěva 26.5.2012

Jelikož jsme neměly na dnešní den nic v plánu, tak jsme očekávaly jen nějaké lenošení doma. Avšak nečekaně si napsala panička s tetičkou Gábinkou a domluvily krásné odpoledne. Dojely tetička se strejdem a s jejich Mervinkem. Můj manžílek, kterého jsem už takmoc dlouho neviděla. Nestačil se divit, co že nám to vyrostlo z Crazynky za divošku. Jo holt to malý štěňátko je už dávno pryč. Užily jsme si lítačku, pak koupačku a v podvečer páníci menší grilovačku. Fotečky z krásného odpoledne najdete na odkázku tady.

img_6270.jpg

S Vanilkou 20.5.2012

Po včerejším lenošení na voříškiádě jsme si dnes v podvečer užily alespoň menší prochajdu ve společnosti naší sousedečky Vanilky. Fotogalerii najdete na odkaze zde.

img_5930.jpg

Šaratický voříšek 19.5.2012

Letos jsme se obě zúčastnily soutěže Šaratický voříšek každá ve své kategorii. Jak jsme si vedly se dozvíte na našich galeriích. Já Easynka zde a Crazynka zde.

MVP Bratislava 12.-13.5.2012

Jak si vedla Crazynka na mezinárodní výstavě psů v Bratislavě tenhle víkend, kdy tam společně s tetičkama panička jela oba dny najdete na odkázku tady.

p1010570.jpg

Jenny na návštěvě 8.5.2012 

Dneska k nám dojela na návštěvu tetička Šárka se svojí Jenny, kterou už zná Crazynka z výstav, ale já (Easynka) ještě ne. Takže to pro mě byla takový narozeninový překvapení, že máme novou placatou kamarádku, co s náma bude chodit občas na prochajdy. Prvně proběhla lítačka u nás na zahradě. Pak přesum do Těšan a lítačka a plaváníčko v rybníku, pak lítačka v obilí a opět koupačka v rybníce. Přesun k nám na zahradu a lítačka u nás na zahradě. Já totálně ko a holky ještě plné sil a lítaly a lítaly. Crazynka byla neůnavná, ale nakonec se i to zadařilo a teď již všechny spokojeně spinkáme doma ve svých pelíšcích. Fotečky od paničky najdete na odkázku tady.

img_5658.jpg

EASYNČINY narozeninky 8.5.2012

Dnes je to přesně 6 let, co se narodil někdo, kdo zcela otočil můj život, čemuž bych předtím nikdy nevěřila. Předtím pohodlný život u televize v život plný procházek a lítání po lesích, loukách, kopcích a rybnících. Ano je to tak. Easynečko moje milovaná. Nikdy bych nevěřila, jak "pes" dokáže změnit můj život. Jenže ty nejsi jen pes. Jsi úžasná, svá a hlavně moje. Vždy jsi byla, jsi a budeš ta nej. Ta, která mi ukázala život v jiném světle. Jsi to prostě ty...moje první a nezapomenutelná. Beruško moje placatá, zrzavá....všechno nejlepší k dnešním narozeninkám.....a hlavně spoustu dalších společných let po našem boku.

Mezinárodní výstava psů 6.5.2012

Jak si vedla Crazynka na výstavě O pohár střední a východní Evropy v Praze se dozvíte na odkaze tady.

Klubová výstava boxerů Rytířsko 5.5.2012

Jak jsem si vedla na další klubové výstavě tentokráte v Rytířsku najdete v rubrice na odkázku zde.

2012-05-05-108.jpg

Prvomájová prochajda 1.5.2012

Panička se sanžila na dnešek domluvit nějakou pěknou prochajdu, avšak všichni na nás házeli bobek. Naštěstí nás zachránila tetička Evička 2v1 (v bříšku měla malou Nelinku) s jejím Endym. Užili jsme si sice kratší, za to dosti lítavou, blátivou a horkou prochajdu. Panička nám pak musela udělat oboum očistu ve vaně, neb říkala, že nechápe, že nemá pejsky, ale prasátka. Fotečky najdete na odkázku zde.

1.jpg

První letošní koupačka 29.4.2012

Jelikož toho měla panička po včerejšku i s Crazynkou plné zuby a vzhedem k falešce, kterou "malá" má se panička rozhodla, že vzdá plánovanou výstavu v Polsku ve městě Opole a raději si budeme doma společně užívat sluníčka. Po obídku nás naložila do auta a jely jsme na naši letos první koupačku do Těšan. Po chvilce po našem příjezdu se k nám přidal nový placatý kamarár Aaronek a užili jsme si všichni parádní lítačky a my holky i koupačky. Fotečky najdete na odkázku zde.

k.jpg

Klubová výstava Svitavy 28.4.2014

Bližší info o klubové výstavě boxerů najdete na odkaze tady.

528007_448051005209981_180778511937233_2043998_1245961450_n.jpg

Návštěvy v týdnu 23. a 25.4.2014

V pondělí dojela do servisu tetička Káťa a tak sebou vzala i svoje zlatíčka Larinku a Bonga. Fotečky z lítačky na zahradě najdete na odkázku zde. To samé následovalo ve středu, když dojeli do servisu tetička Lucinka a strejda Radek. To byla prochajda a lítačka s Lotynkou, avšak nikdo sebou nevzal foťáček. Ale i tak jsme si to parádně užily a vrátily se domů jako prasátka od bláta z potoka. Panička měla radost, že musela Crazynku koupat, neb vypadala jako boxer žíhaný a ne zlatý a na víkend byla přihlážená na svod do kategorie zlatých. Tak byla velká očista. Ještě, že já jsem dáma a byla jsem od bláta jen po kolena a do vany jsem tudíž nemusela.

b.jpg

Svod dorostu 22.4.2012

Dnešní den byl velký den pro naši Crazynku. Jela společně se svojí sestřičkou na svod dorostu do Bystřice. Obě holky se krásně prezentovaly a svodem prošly s krásným posudkem. Takže paničky s úsměvem na rtech můžou říci, že mají spněnou první podmínku pro zařazení do chovu. Fotečky od tetičky Denisky najdete na odkázku zde.

s.jpg

Hromadná prochajda 21.4.2012

Dneska jsme vyrazily po dlouhé době, neboť Crazynka neustále po operaci nemohla na úžasnou hromadnou a i dlouhou (prý 12km) prochajdu. Lítačka s ostatníma pesanama byla úžasná, i když na mé staré nožičky trošku náročná. Fotečky z lítačky najdete na odkaze zde.

k.jpg

Národní výstava psů Ostrava 15.4.2012

Bližší info o nedělní výstavě najtede na odkaze tady.

o.jpg

Seznamovačka za humny 14.4.2012

Do servisu dojel strejda Zdeněk se svojí psí královnou a pro nás nastala lítačka a velká seznamovačka. Dobrý přetahováníčko si užila hlavně Crazynka. Fotečky na odkaze jako vždy tady. Na fotce je již vidět, že alergie z pátečního štípnutí pomaličku ustupuje.

p.jpg

Crazynčina alergie 13.4.2012

V pátek dojela panička a udělalo se jí úplně něvolno. Crazynku štípla asi zase včelka a měla opět alergickou reakci a tentokráte ne jen nateklou hlavou. Měla boule po celém těle a to nás v neděli čeká výstav v Ostravě. No....to se ještě uvidí. Tohle je fotí ze soboty.

al.jpg

Velikonoční pondělí 9.4.2012

Velikonoční, trošku zablácenou z potůčka prochajdu jsme si užily po boku sousedky Martě s naší sousedečkou Vanuškou. Pár foteček najdete na odkázku zde.

vv.jpg

Mezinárodní výstava psů České Budějovice 1.4.2012

Bližší info o nedělní akci najdete na odkázku zde. Započat Junioršampionát České republiky.

j.jpg

a.jpg

Mezinárodní výstava psů Nitra 24.-25.3.2012

 Bližší info z víkendové akce na Slovensku najdete na odlaze tady.

nitra_007.jpg

Mezinárodní výstava psů Katowice 17.3.2012

Bližší info jak se nám dařilo v Polsku na výstavě najdete na odkázku zde

img_4992.jpg

únor 2012

Jelikož máme po operaci nařízeny 2 měsíce klidu pouze na vodítku, tak se u nás nic zvláštního neděje. Proto ani nemáme co dávat za příspěvky. Chodíme na krátké prochajdy maximálně kousek od domu či po vesnici. Crazynka bohužel na vodítku a Easynka si alespoň chvilkama užívá volna na louce. Ve volných chvilkách malá trénuje postoj na náš očekávaný boj ve výstavní kruhu. Ale je to dosti těžké. Neb když chce panička cvičit, tak ona nikdy ne. A představa, že pojedeme na výstavu v období, kdy ještě nebude moci běhat a uvidí tam tu spostu pejsků paničku děsí. Snad to nebude velká ostuda. Zde vidíte náš nácvik postoje:

postoj.jpg

A zde jizvu Crazynky po operaci ramínka po 3 týdnech (pěkně dorůstají i chloupky):

3tydny.jpg

Krásného Valentýnka dětičky moje. Miluji Vás všechny. Vaše panička

val.jpg

...na stránkách se právě pracuje...

Tahání stehů 11.2.2012

Dnes nastal den, kdy nám pan doktor Dvořák vytáhl stehy po naší operaci z minulého týdne u Crazynky. Celkem 10 stehů z ramínka a 5 stehů z kýle bylo zdárně poraženo a vytaženo. Teď ještě dodržet klidový režim co máme po dobu 2 měsíců mít. No potěš koště.

jizva.jpg

První hárání 6.2.2012

A je to tady. Nastal tolik očekávaný okamžik, kdy se naše Crazynka změnila z divokého štěněte, na divokou slečnu. Dnes nám beruška začala poprvé hárat.

Zotavování po operaci

Jelikož je Crazynka tvrďačka, tak hned druhý den "krásně chodila" (jasně, že chodit ještě pořádně nemůže, za to skákat umí úžasně) a chovala se celkově statečně, jako by na žádné operaci nebyla. Hraje si s Easynkou a neustále vymýšlí nějaké lumpárny, z čehož je panička totálně nadšená. Ale jsme rádi, že jí to nebolí. Takže prostě jen co se naučíme pořádně chodit, tak budeme fit a už se na to moc těšíme. Teď holt 2 měsíce jen na vodítku. Ale jsme holky statečný a zvládneme. Panička s náma chodí každý den několikrát na cca 10 minutek alespoň za zahradu. My si vše očicháme, vyvenčíme a v těch mrazech jsme rády, že valíme domů do teploučka.

p1010296-1.jpg

Crazynčina operace 2.2.2012

Na dnešní den byla naplánovaná tolik očekávaná operce naší Crazynky. Přesněji řečeno jejího ramínka a když už, tak i kýle co měla od narození a bohužel se pořád nezatáhla. ...text dodáme... Jdu se věnovat malé. 

Fotogalerii po příjezdu domů najdete na odkázku tady

op.jpg

V Otnicích 31.1.2012

Jelikož měla panička nějaké vyřizování s tetičkou Věruškou, která má polámené autíčko, tak panička měla vyrazit směr Otnice. No a jak jinak, než že po dohodě s tetičkou vyrazila i s náma. Já se moc těšila na svýho miláčka Davyho. U tetičky jsme si trošku zaběhali na zahradě a pak poslouchali co že si to paničky vykládají, aby nám něco neušlo. Pidimini fotogalerii najdete na odkaze tady.

Moc rády jsme Vás viděly,neboť teď se min 2 měsíce neuvidíme....

 ot.jpg

 Nížkovický lesík 22.1.2012

Jelikož je již operace potvrzena a Crazynka by se měla šetřit, tak jsme po delší době vyrazily pouze v rodinném kruhu na kratší prochajdu do nedalekého lesíčka v blízkosti Nížkovic. Příroda byla překrásná a holky placatý nadšený. Fotečky z jejich radostného běhání najdete na odkaze tady.

ni.jpg

RTG Crazynka 11.1.2012

Jak jsem již zmiňovala nedávno, od Crazynčiného nárazu v plné rychlosti do Easynky má potíže s kulháním a tak jsme byly na dnešní den objednány na rentgenové vyšetření předních nožiček. Bohužel výsledky nejsou uspokojivé. Potvrdila se nám obávaná panostitida a bohužel navíc ještě část poraněné chrupavky, kterou bude nutné operovat. Vzhledem k nastávající 14-ti denní dovolené pana doktora Dvořáka je operace naplánovaná na čtvrtek 2.1.2012. Fotečky z rtg najdete na odkaze tady.

rtgcrazy.jpg

Hanácká národní výstava psů Brno 8.1.2012

Jak si vedla malá Crazynka na výstavě v Brně najdete na odakze tady.

2012-01-08-168.jpg

 

pf2012.jpg

 

 

 

cr.jpg

Rehabilitace